top of page
Ara
Editör

Füzyon Biyopsi Nedir?

Füzyon Biyopsi, manyetik rezonans görüntülemeyi (MRI) ultrason ile birleştiren ve sağlık profesyoneline prostat organı içerisinde, kanserli dokuyu teşhis etme konusunda kılavuz olan bir biyopsi uygulama sistemidir.


Füzyon Biyopsi Nasıl Uygulanır?


Füzyon biyopsi için öncelikle prostatın MRI görüntüsü alınır. Bu görüntü, füzyon biyopsi sistemi için özel olarak geliştirilmiş işaretleme programı üzerinde işlenir ve prostat çevresi ve prostat içerisindeki şüpheli alanlar işaretlenir. Daha sonra bu görüntüler Füzyon Biyopsi sistemine aktarılır. Füzyon biyopsi, daha önce işaretleme yapılmış görseli ultrasondan gelen görseli gerçek zamanlı olarak işler ve ekrana yansıtır. İmajın işlenmesi Füzyon biyopsi sisteminin kalitesine bağlı olarak gerçek zamanlı veya gecikmeli olarak ekrana yansıtılabilir. Gerçek zamanlı sistemler, operasyon doğruluğu açısından büyük önem taşır. Füzyon biyopsinin amacı, MRI görüntüsünde işaretlenmiş şüpheli kanserli dokulara yüksek doğruluk payı ile ulaşabilmek ve doku örneği alabilmektir. Füzyon biyopsi sistemleri kanserli dokuların tesbitini, standart biyopsi operasyonlarına kıyasla %80 oranında daha başarılı yapmaktadır.


Hangi Durumlarda Füzyon Biyopsi Uygulanır?

PSA düzeyleri yüksek veya şüpheli hastalar için Füzyon Biyopsi işlemi uygulanması tavsiye edilmektedir.


Füzyon Biyopsi İşlemi Acı verici midir?

Füzyon biyopsi genel anestezi veya lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Genel olarak acı verici bir işlem değildir.


Füzyon Biyopsi Uygulama Çeşitleri


Füzyon biyopsi uygulamasında iki farklı yaklaşım bulunmaktadır.


1)Transrectal(TRUS) uygulama;


Genellikle lokal anestezi altında uygulanır. Türkiye'de en yaygın uygulama şeklidir fakat operasyon esnasında rahatsızlık hissi ile hasta hareket edebilmektedir. Bu hareket, prostatın şeklinin değişmesine ve tüm operasyonun sil baştan başlanıp, prostat çevresinin yeniden işaretlenmesini gerektirir.


Navigo Füzyon Biyopsi Sisteminin patentli teknolojisi olan hasta hareketi telafisi sistemi ile hastanın hareket yönü tesbit edilir ve prostat şekli anında hareket yönüne göre yeniden şekillendirilir.


2) Transperineal (TP) Uygulama;


Türkiye'de TRUS'a kıyasla daha az uygulanmaktadır. Genellikle genel anestezi altında uygulanır ve daha güvenilir bir yaklaşım olduğu bilinmektedir.


Navigo 3D- MRI Füzyon Biyopsi Sistemi hem TRUS hem de TP uygulamaları ile uyumludur.


24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page