top of page
Ara
  • Editör

Navigo - 3D MRI Füzyon Biyopsi'nin diğerlerinden farkı ne?

Füzyon biyopsi sistemleri, hayatımıza giren diğer teknolojik ürünler gibi çok hızlı bir şekilde gelişmektedir. Füzyon biyopsi sistemlerinin esası bilgisayar yazılımlarından oluşur. Önemli olan ise bu bilgisayar yazılımlarının fiziksel donanımları ile ne kadar uyumlu olduğu ve yazılım algoritmasının, birleştirilen MRI ve Ultrason görüntüleri üzerinde ne kadar az bozunuma sebep olduğudur.


Füzyon biyopsi esnasında, prostat'ın MRI ve Ultrason görüntüleri üst üste bindirilir . Üst üste bindirilen bu 2 görüntü çoğu zaman %100 aynı izdüşüme sahip olamamaktadır. Elastik füzyon adıyla anılan yapılarda, yazılım bir algoritma kullanır ve prostatın MRI görüntülerini yorumlayıp belli oranlarda çekiştirerek ultrason görüntüleri ile aynı hizaya sokar. Bu yapı daha estetik bir görüntü sunsada, MRI görüntüleri yoruma dayalı düzeltilmiş olacak ve görüntü üzerinde bozunumlara sebep olacaktır. Bu bozunumlar doğruluğun azalmasına sebep olabilmektedir. Rijit füzyon adıyla anılan sistemlerde MRI görüntüsü yorumlanmaz ve Ultrason görüntüsü ile tam anlamıyla üst üste binmez. Estetik açıdan daha zayıf gözükse de görüntü üzerinde yorumlama yoktur ve daha doğru görüntülerin elde edilebileceği söylenebilir.


Füzyon Biyopsi operasyonu öncesi, prostatın çevresi ve şüpheli alanlar sabit duran hastanın prostatı üzerinden işaretlenir. Fakat ultrason probu rektumdan girdiğinde, prostat duvarına yapılan basıdan dolayı şekil değişecektir. Buna ek olarak hastanın kazara hareket ettirilmesi prostatın şeklini değiştirecek ve doğruluğu saptıracaktır. Bu tip durumlarda, sıradan Füzyon Biyopsi Sistemlerinde işlemi başa döndürmek zorunda kalırsınız. Navigo 3D MRI Füzyon biyopsi sisteminin patentli Movement Compensation teknolojisi, bir sensör ile prostatın şeklini değiştiren unsur her ne olursa olsun hareketi fiziksel olarak algılayacak ve işaretlemelerinizi yorumlama yapmadan tesbit edilen hareket yönüne göre anında yeniden şekillendirecektir. Bu şekilde başa dönmek zorunda kalmadan, sıradan Füzyon Biyopsi sistemleri ile 40-50 dakikada yapabildiğinizi, Navigo 3D MRI Füzyon Biyopsi Sistemi ile 20 dakika gibi kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.


Füzyon Biyopsi Sistemlerinin temel bileşenlerinden biri de MRI görüntülerininin işlenip şüpheli lezyonlar ve prostat çevresinin işaretlendiği, 3D görselin oluşturulduğu Radyoloji ara yüzüdür. Bu program olmadan Füzyon Biyopsi Sistemi kullanılamaz. Diğer Füzyon biyopsi sistemlerinde bu yazılım ana üniteden ayrı olarak fiyatlandırılır. Fakat bu radyoloji Arayüzü Navigo 3D MRI Füzyon Biyopsi Sistemine entegre olarak fiyata dahil olarak sunulmaktadır.


Navigo 3D MRI Füzyon Biyopsi Sistemine ait makale ve katalog PDF formatına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz;

Navigo
.pdf
PDF dosyasını indir • 1.11MB



Navigo & SmartBx peer reviewed article D
dosyasını indir • 1.65MB

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page