top of page
Ara
  • Editör

Transrektal Prostat Biyopsi (TRUS)

TRUS Türkiye'de en yaygın biyopsi türüdür. Doktor veya hemşire, prostattan küçük doku örnekleri almak için ince bir iğne kullanır.


TRUS Operasyonu Esnasında;

Dizleriniz göğsünüze doğru gelecek şekilde bir muayene masasında yan uzanmanız istenecektir. Doktor veya hemşire, işlemi daha kolay hale getirmek için bir jel kullanarak rektumunuza bir ultrason probu yerleştirecektir. Ultrason probu prostatı tarar ve ekranda bir görüntü belirir. Doktor veya hemşire bu görüntüyü hücreleri nereden aldıklarına rehberlik etmek için kullanır. Doktor veya hemşire, daha önceden çektirdiğiniz MRİ görüntülerini

kullanarak prostatın hangi bölgelerinden biyopsi örnekleri alacağına karar vereceklerdir.


Prostatınızın etrafındaki alanı uyuşturmak ve rahatsızlığı azaltmak için lokal anestezik enjeksiyonunuz olacaktır. Doktor veya hemşire daha sonra rektumunuzdaki probun yanına bir iğne yerleştirir ve rektum duvarından prostat içine sokar. Genellikle prostatın farklı bölgelerinden 10 ila 12 küçük doku alırlar.


Ancak, operasyonunuz son teknoloji bir hastanede Navigo 3D MRI Füzyon Biyopsi Sistemi ile gerçekleşiyorsa, Doktorunuz iğneyi yönlendirken MRI görüntüleriniz üzerinden haritalama yaparak şüpheli lezyonlara daha kısa sürede ulaşacak ve standart biyopsi işlemlerine kıyasla %80 daha yüksek doğruluk payıyla ve daha az numune alma ihtiyacı duyarak işleminizi gerçekleştirecektir.




23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page